Kako dodati, promijeniti i izbrisati sliku Windows računa

Windows 10 korisnicima pruža visoko personalizirane postavke.

Jedna od ovih značajki je mogućnost uređivanja slika računa.

Ova stranica prikazuje kako dodati, promijeniti i izbrisati slike računa u sustavu Windows 10.

Kako dodati sliku

Ovaj odjeljak pruža detalje o tome kako dodati slike u mapu računa na vašem računu.

  1. Pritisnite tipku Windows, zatim upišite Postavke, a zatim pritisnite Enter.
    Ili pritisnite Windows + I.
  2. U prozoru Postavke kliknite na Računi.
  3. Kliknite na Informacije / Vaši podaci na lijevoj strani prozora.
  4. U odjeljku Kreirajte svoju sliku kliknite Kamera da biste snimili fotografiju kamerom računara ili odaberite Potraži jednu da biste fotografiju koristili na računaru.
  5. Ako odaberete Pretraži jednu, pomaknite se do mape koja sadrži sliku koju želite koristiti, kliknite jednom da biste je odabrali, a zatim kliknite gumb Odaberi sliku.

Kako promijeniti sliku

U ovom odjeljku je objašnjeno kako jednu sliku postavljenu na fotografije računa zamijeniti drugom.

  1. Pritisnite tipku Windows, zatim upišite Postavke, a zatim pritisnite Enter.
    Ili pritisnite Windows + I.
  2. U prozoru Postavke kliknite na Računi.
  3. Kliknite na Informacije / Vaši podaci na lijevoj strani prozora.
  4. Da biste promijenili profil na drugi koji ste prethodno učitali, kliknite jednu od opcija s desne strane.

Kako izbrisati sliku

Ovaj odjeljak objašnjava kako izbrisati slike iz mape slika na vašem računu.

  1. Pritisnite Windows + E da biste otvorili Windows Explorer.
  2. Unesite sljedeći tekst u traku za adresu pri vrhu, ali zamijenite  odjeljak Korisničko ime imenom vašeg računa.
    C:\Korisnici\Korisničko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\AccountPictures
  3. Nakon unosa gornjeg teksta, bit ćete preusmjereni u mapu u kojoj se nalazi fotografija vašeg računa.
  4. Kliknite bilo koju slikovnu datoteku, a zatim kliknite Izbriši da biste je izbrisali.
  5. Sljedeći put kada se prijavite na Windows ili ponovo pokrenete računar, ove će se fotografije izbrisati iz odjeljka s detaljima vašeg računa.